divendres, 22 de maig del 2015

CLEAN UP DAY



Els nens i nenes de la classe verda i de la classe vermella vam col·laborar amb  el Clean up day ( una campanya de conscienciació sobre la preservació del medi ambient a nivell europeu) la recollida de rebuig a l'albereda de Santes Creus.
Durant la recollida de les deixalles, varem trobar un element que ens va semblar especialment curiós: una cadira d'oficina.

Arran d'aquesta troballa l'alumnat de la classe vermella va crear unes històries sobre la precedència d'aquesta cadira.
Desprès els alumnes de la classe verda ens van ajudar a decidir quina història els agradava més. A continuació us deixem el relat guanyador:

El planeta dels somnis

Hi havia una vegada, fa molts i molts anys un nen anomenat Marçal que sempre estava molt sa. Un dia, com per art de màgia, en Marçal es va posar molt malalt, no podia aixecar-se del llit ni parlar. La tarda de l’endemà, quan els seus pares no hi eren, es va sentir un soroll, era com si algú amb una veu molt aguda digués alguna cosa.
La malaltia d’en Marçal anava a pitjor però ell sabia que podia comptar amb el seu amic Sinfil, que l’ajudava cada dia.
El Sinfil era un habitant del planeta dels somnis, el planeta on van totes les coses que les persones somnien. Allà també hi viuen milers d’animals diferents, cosa que en Marçal no havia vist mai. En Marçal vivia a Mart i a la classe havia estudiat el planeta del Sinfil, li semblava molt interessant.
Un dia, quan el Sinfil va arribar al número 3.987.545 del carrer del Sol, va veure que en Marçal estava dormint i, com que ell era màgic, va voler entrar dins el seu somni. Al final ho va aconseguir i va veure que somniava que un home anava al riu i hi deixava una cadira vella i molt bruta.
L’endemà, quan el Sinfil es va aixecar del llit, va voler anar a passejar el seu gos. Van anar a l’arbreda de Santes Creus, un lloc molt semblant al que en Marçal havia somniat, i hi va trobar la cadira que en Marçal havia vist al seu somni.
Llavors el Sinfil es va adonar que totes les coses que hi ha al seu planeta, la Terra, venien dels somnis dels habitants del planeta Mart.La malaltia del Marçal se’n va anar i el Sinfil l’anava a veure cada dia a Mart.

                                                                                              Ivet Segú

3 comentaris:

  1. Genial. Gracias por compartir las imágenes y la historia una pasada !

    ResponElimina
  2. Que bonica la historia.

    ResponElimina
  3. Va ser un dia molt profitós, on vam entendre la gran importància de cuidar el medi ambient.

    ResponElimina