dimecres, 25 de març del 2015

MÀSCARA AMB ENVÀS DE PLÀSTIC



L’artista Africà Romuald Hazoumé ens ha servit d’inspiració  per a fer aquestes màscares. 

Les seves obres estan realitzades reciclant bidons que troba al seu país: Benín. Aquests bidons diu Romuald que s’utilitzen habitualment per traficar amb gasolina, ja que la vida allà és difícil.   Les converteix en màscares a l’estil tradicional del seu país tractant de reflexionar sobre l’origen de la seva gent i la seva situació actual.

"Torno a Occident el que els pertany, és a dir, les escombraries de la societat consumista que ens envaeix quotidianament".




Romuald Hazoumé (Porto Novo,1962) es dedica a l’escultura i la pintura, aprofundint amb les seves obres en mites i tradicions de la seva pàtria i denunciant les males condicions de vida i la falta de protecció cap als habitants d'Àfrica.

A mitjans de la dècada dels 80 va començar a experimentar en l’escultura amb objectes de metall i plàstic. La seva temàtica es refereix generalment a les injustícies del seu país  a la costa africana. Avarícia, esclavitud i pobresa són temes reiterats en la seva obra.

Ha exhibit a Europa diverses instal·lacions sobre la base de barrils,  combinant vídeo, so, olors i objectes reciclats que repetidament al·ludeixen a la desprotecció que pateix la gent al seu país, on "se’ls obliga a trobar la seva pròpia  forma de sobreviure".  La seva obra expressa una cosa així com "té cura de tu mateix perquè cap altre ho farà". Els barrils són utilitzats per contenir combustible a Benín i són, sovint, causa d’explosions amb conseqüències fatals.
A través de les seves obres denúncia les injustícies que veu en el món en què viu; però, sobretot, de la seva feina es desprèn una gran humanitat i la sensibilitat de qui és capaç de reflexionar profundament sobre la seva terra i la seva vida.




                                           MÀSCARES DE ROMUALD HAZOUMÉ

            

La proposta principal ha estat la creació d’una màscara utilitzant material de reciclatge  que podem trobar de forma molt senzilla al nostra entorn:
















3 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Y lo que más me gusta de la propuesta, es conocer a esta artista y el gran problema de la basura que generamos día a día y que termina en rincones de África. Una acción para concienciar. Muy bueno !

    ResponElimina